LESENA OKNA PERKO

KER NAM JE MAR

Okolju prijazno podjetje

LES.TOPLINA DOMA

KER NAM JE MAR

Okolju prijazno podjetje

PREV
NEXT

Lesena okna Perko

ENERGIJSKO VARČNA OKNA

Les diha in soustvarja pogoje za zdravo bivanje, saj uravnava relativno vlažnost v prostoru in ni elektrostatičen.

Lesena okna debeline 68 mm so naša najbolje prodajana okna. Okno je narejeno po zadnjih tehnološko razvojnih smernicah z odlično toplotno ter zvočno izolacijo.

Leseno okno z debelejšim 78 mm okvirjem ima standardno vgrajeno troslojno zasteklitev, ki močno izboljšuje toplotne lastnosti lesenega okna.

Čas za zamenjavo oken

LESENA OKNA PERKO

Vsakdo, ki ima nekaj desetletij staro hišo, se slej ko prej sreča z vprašanjem zamenjave starih oken z novimi. Prve misli o zamenjavi, nas največkrat prešinejo tedaj, ko opazimo, da je račun za ogrevanje iz leta v leto večji in ko pod nogami čutimo neprijetno pihanje, čeprav so vsa okna in vrata zaprta. Ko se naštetemu pridruži še težko zapiranje, zviti okvirji ter že na pogled dotrajana in grda okna, tedaj ni več časa za razmišljanje ampak za konkretna dejanja.

Energijsko varčna okna Perko

Uw ≤ 0,8 W/m2K Perko 78
Uw ≤ 0,9 W/m2K Perko 68 - troslojna zasteklitev
Uw ≤ 1,1 W/m2K Perko 68 - dvoslojna zasteklitev
Uw ≤ 1,3 W/m2K

Energijsko potratna okna

Uw ≤ 2,5 W/m2K Okna leta 1980
Uw ≤ 3,5 W/m2K Okna leta 1956

Dvojna ali troslojna zasteklitev?

Okna izbiramo glede na klimatske pogoje.

Toplotna prehodnost okna, ki jo označimo z indeksom Uw, nam pove, koliko toplote (w) prepusti okno na m2 površine. Pri izbiri oken je ključnega pomena tudi faktor toplotne prehodnosti stekla Ug. Nižji faktor Ug pomeni višjo toplotno izolativnost okna. Izolacijska stekla, ki jih vgrajujemo v okna, so sestavljena iz stekla z nizkoemisijskim nanosom. Medsteklni prostor je polnjen s plinom, ki ovira prehod toplote. Poleg izbora troslojne ali dvoslojne zasteklitve lahko izberete tudi zvočno-izolativna, varnostna in ornamentna stekla. Pasivna okna z visokoizolacijsko trislojno zasteklitvijo dosegajo najvišje energetske standarde. Okna izbiramo glede na klimatske pogoje. Okna vgrajena v hišo na Primorskem, bo kriterijem po Uw energetski učinkovitosti zadostila tudi v energetsko nižjih skupinah.
Kakovost stekla lesenih oken
Pasivna okna z visokoizolacijsko trislojno zasteklitvijo dosegajo najvišje energetske standarde.

Kakovost stekel lesenih oken

 Pasivna okna z visokoizolacijsko trislojno zasteklitvijo dosegajo najvišje energetske standarde.
TOP