LESENO OKNO PERKO 68

NAŠ NAJBOLJE PRODAJAN MODEL

Lesena okna debeline 68 mm so naša najbolje prodajana okna. Okno je narejeno po zadnjih tehnološko razvojnih smernicah z odlično toplotno ter zvočno izolacijo.

Vsa okna Mizarstva Perko nudijo bivalno udobje za vsakdanjo rabo. Izdelana so iz smrekovega ali macesnovega lesa s 4-slojnim nanosom barve. Uporabnikom zagotavljajo popolno funkcionalnost ob nizkem faktorju toplotne prevodnosti, saj v primerjavi s starimi okni zagotavljajo do 5-krat manjše toplotne izgube.

Pri izdelavi lesenih oken uporabljamo kakovostne materiale, izbran les in preverjene dobavitelje stavbnega okovja. Okna bodo tako dobro tesnila in se mehko zapirala tudi po številnih odpiranjih in zapiranjih.

Standardna lesena okna debeline 68mm so primerna za običajne objekte, tako za novogradnje kot za adaptacijo starejših objektov (menjava oken).

Prevodnost okna glede na vgrajena steklo

 • Smreka 68 4-16-4 ug = 1.1

  Uw=1,25 W/m2K
  dvoslojna zasteklitev
 • Smreka 68 4-16-4 termo distančnik ug = 1.0

  Uw=1,18 W/m2K
  troslojna zasteklitev
 • Smreka 68 4-16-4 ug = 1.1

  Uw=0,91 W/m2K
  troslojna zasteklitev

DOBRO JE VEDETI

Les je glede CO2 bilance zelo ugoden material, saj se pri rasti 1 m³ lesa absorbira 2 toni CO2 iz ozračja.

Za primerjavo: za izdelavo 1 m³ PVC-ja v zrak izpustijo 5 ton CO2 , za izdelavo 1 m³ aluminija pa celo preko 25 ton CO2. Torej je LES edini pravi osnovni material pri izdelavi oken za zmanjšanje količine toplogrednih plinov.

V Sloveniji letno na prebivalca zraste približno 7,5 m³ lesa, posekamo pa ga le 3 m³ na prebivalca, tako da se naši gozdovi “starajo” enako kot naše prebivalstvo (stara drevesa absorbirajo manj CO2, kot bi ga nova, mlada...). Če lesene odpadke oz. stara okna potem “kurimo” kot biomaso za ogrevanje, lahko rečemo, da pridemo do CO2 nevtralnega materiala (CO2 se zgolj vrne v ozračje, medtem ko se pri uporabi fosilnih goriv v celoti doda v ozračje). Za vse materiale, ki proizvajajo toplogredne pline, pa Slovenija po Kjioskem protokolu plačuje kazen za presežene emisije.

Značilnosti lesenega okna Perko 68

Les. Toplina doma.

Les je material, ki človeka dobesedno spremlja od zibelke do groba. Narava nam ga je podarila v obilnih količinah in z optimalnimi lastnostmi tako za uporabo kot za obdelavo.

Les nam je blizu, je lep in topel na dotik, omogoča izjemne možnosti obdelave, je varnejši od umetnih materialov, bolj prijazen do narave in je obnovljiv. Lesena okna niso le lepa na pogled, ampak so tudi funkcionalna. Les diha in v bivalnih prostorih zagotavlja ustrezno mikroklimo, saj vpija odvečno vlago in jo v prostor oddaja, ko je to potrebno. Funkcionalnost lesenih oken z izredno nizkim faktorjem toplotne in zvočne prevodnosti dosegamo z najnovejšimi konstrukcijskimi in zasteklitvenimi rešitvami, zato naša okna ustrezajo tudi vgradnji v nizkoenergetske in pasivne hiše.

Osnova lesenega okna je najpogosteje les smreke, saj ima slednji najboljše toplotno izolativne karakteristike. Glede na barvne zahteve pa se lahko odločite tudi za macesnov les.

"Življenje doživljamo skozi svoje zaznave, obarvano pa je s tistimi barvami, za katere se sami odločimo.Greg Anderson

Dolgoletna tradicija in ljubezen do lesa sta zagotovilo za lepo prihodnost. Bivanje v stanovanjskih prostorih z vgrajenim lesenim stavbnim pohištvom je mnogim domače in tisti, ki spoznajo in doživijo to prijetnost, bodo ostali zvesti leseni tradiciji.

Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo v podjetju Mizarstvo Perko, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne. Dandanes si lahko lesene elemente popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma. Zato so naša okna in vrata pobarvana s kvalitetno barvo na vodni osnovi, proizvajalca Remmers.

Postopek barvanja:

 •  impregnacija (1. potapljanje)
 •  temelj (2. ročni nanos),
 •  vmesni nanos (3. air less nanos),
 •  postopek brušenja in kitanja spojev - čelni les,
 •  končni nanos (4. air less).


OPOZORILO: odtenek se lahko razlikuje od izvirnika

OKOVJE ROTO NT

V naša okna, vgrajujemo kvalitetno okovje proizvajalca ROTO in sicer tipa NT E5, ki se trži za zahodno Evropo.

Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje - se pravi okno lahko odpremo na stežaj in na zračenje. Večji del mehanizma je skrit v brazdi med okvirjem in krilom - vidni so samo ležaj zgoraj in spodaj.

ROTO NT - prezračevalni sistem

Okno ki ima vgrajeno Roto Nt okovje, je možno opremiti tudi z prezračevalnim sistemom. Za to potrebujemo samo en dodaten element pri okovju in varnostno kljuko (okno se podraži za cca 6 evrov ).

ROTO NT DESIGNO

100% skrito okovje pri lesenih in les-alu oknih, kjer tudi ležaji niso vidni.

Trendi na področju stavbnega pohištva vam omogočajo izbiro popolnoma skritega okenskiega okovja.

Prednost pri skritem okovju lesenih oken je tudi protivlomni zaščita okna. Vaša nova lesena okna in dom bodo s skritim okovjem poudarili eleganco in naredili vaš dom še bolj varen.

KLJUKE - POLOLIVE  Hoppe

Standardno vgrajujemo v okna pololive Hoppe BREST F1, za boljšo usklajenost z opremo ambienta ali glede na estetske preference pa nudimo izbiro več vrst pololiv in oliv: BREST, AMSTERDAM, VERONA, PHOENIX. Za večjo varnost so na voljo posebne varnostne izvedbe z varovalnim gumbom ali ključem.

TOP