ALU - LES OKNO

LESENO OKNO Z ALU MASKO NA ZUNANJI STRANI

Kombinacija lesa in aluminija daje domu znotraj toplino lesa, zunaj pa je okno trajno zaščiteno z oblogo iz aluminija. Izdelujemo več tipov ALU-LES oken, ki temeljijo na lesenem oknu, na katerega se doda ALU obloga.

Vsa okna Mizarstva Perko nudijo bivalno udobje za vsakdanjo rabo. Izdelana so iz smrekovega ali macesnovega lesa s 4-slojnim nanosom barve. Uporabnikom zagotavljajo popolno funkcionalnost ob nizkem faktorju toplotne prevodnosti, saj v primerjavi s starimi okni zagotavljajo do 5-krat manjše toplotne izgube.

Pri izdelavi alu-les oken uporabljamo kakovostne materiale, izbran les in preverjene dobavitelje stavbnega okovja. Okna bodo tako dobro tesnila in se mehko zapirala tudi po številnih odpiranjih in zapiranjih.

ALU - LES OKNO PERKO IN LINE

OKVIR IN KRILO, ZUNAJ IN ZNOTRAJ, V ISTI RAVNINI

Če želite nekaj posebnega in enostavno prelepega, vam je okno PEKO IN LINE pisano na kožo. PORAVNAVA OKNA -  okvir in krilo sta tako na notranji kot na zunanji strani v isti ravnini.

Okno Perko in line sestavlja kombinacija lesa in aluminija, zaznamuje pa ga optimalna kombinacija med visoko toplotno učinkovitostjo ter privlačnim videzom.
Okno ima standardno vgrajeno troslojno steklo prevodnosti:
Ug = 0,5 W/m²K
Okno dosega skupno prevodnost  0,76 W/m²K

DVIŽNO DRSNE STENE

PANORAMIC SKY

Glavna prednost novih linij je estetski izgled. Panoramska stena dobi pri standardni dimenziji 3000 x 2300 kar 20 % več steklenih površin kot pri klasični izvedbi.

Fiksni del je brez okvirja, zato pride steklo postavljeno v končno višino podna, ob straneh ter na vrhu pa pride vdelan v podboj stene. Kljub omenjeni izvedbi, pa je potrebno poudariti, da se lahko steklo pri fiksnemu delu, če bi prišlo do razbitja, zamenja brez kakršnih koli gradbenih posegov v objekt, tako kot je bilo do sedaj v praksi.

Poleg glavne prednosti pa imajo drsne stene PANORAMIC SKY izboljšano tesnennje, možnost režnega prezračevanja, skrita vodila, ter izredno pomemben dejavnik pri večjih dimenzijah, kjer je zaradi statike potrebno vstaviti debelejše steklo 6 mm oz. 8 mm.
Izolativnost stekla ostene Ug = 0,5 W/m²K
Okno dosega skupno prevodnost  0,76 W/m²K

Značilnosti ALU-LES okna

Kombinacija lesa in aluminija daje domu znotraj toplino lesa, zunaj pa je okno trajno zaščiteno z oblogo iz aluminija. Izdelujemo več tipov LES- ALU oken, ki temeljijo na lesenem oknu, na katerega se doda ALU obloga.

"Življenje doživljamo skozi svoje zaznave, obarvano pa je s tistimi barvami, za katere se sami odločimo." Greg Anderson

Dolgoletna tradicija in ljubezen do lesa sta zagotovilo za lepo prihodnost. Bivanje v stanovanjskih prostorih z vgrajenim lesenim stavbnim pohištvom je mnogim domače in tisti, ki spoznajo in doživijo to prijetnost, bodo ostali zvesti leseni tradiciji.

Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo v podjetju Mizarstvo Perko, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so človeku in okolju prijazne. Dandanes si lahko lesene elemente popestrite s številnimi barvami in odtenki ter tako dodate piko na i v celotnem in dovršenem izgledu svojega doma.

Naša okna in vrata so barvana s kvalitetno barvo na vodni osnovi, proizvajalca Teknos.


OPOZORILO: odtenek se lahko razlikuje od izvirnika

OKOVJE ROTO NT

V naša okna vgrajujemo kvalitetno okovje proizvajalca ROTO in sicer tipa NT E5, ki se trži za zahodno Evropo.

Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje. To pomeni, da okno lahko odpremo na stežaj in na zračenje. Večji del mehanizma je skrit v brazdi med okvirjem in krilom, vidni so samo ležaj zgoraj in spodaj.

ROTO NT - prezračevalni sistem

Okno, ki ima vgrajeno Roto Nt okovje je možno opremiti tudi z prezračevalnim sistemom. Za to potrebujemo samo en dodaten element pri okovju in varnostno kljuko, ta element okno podraži za okrog 6 EUR.

ROTO NT DESIGNO

100% skrito okovje pri lesenih in les-alu oknih, kjer tudi ležaji niso vidni.

Trendi na področju stavbnega pohištva vam omogočajo izbiro popolnoma skritega okenskega okovja.

Prednost pri skritem okovju lesenih oken je tudi protivlomna zaščita okna. Vaša nova lesena okna in dom bodo s skritim okovjem poudarili eleganco in naredili vaš dom še bolj varen.

KLJUKE - POLOLIVE Hoppe

V okna so standardno vgrajene pololive Hoppe BREST F1. Za boljšo usklajenost z opremo ambienta ali glede na estetske preference pa nudimo na izbiro tudi nadstandardne pololive in olive: BREST, AMSTERDAM, VERONA, PHOENIX. Za večjo varnost so na voljo tudi posebne varnostne izvedbe z varovalnim gumbom ali ključem.

TOP