LESENA VHODNA VRATA PERKO

KER NAM JE MAR

Okolju prijazno podjetje

LES.TOPLINA DOMA

KER NAM JE MAR

Okolju prijazno podjetje

PREV
NEXT

Čas za zamenjavo vhodnih vrat

Edinstven in naraven je pravi les v svoji najlepši obliki.

Individualne barve, tekstura in struktura lesa dajejo površinam vrat nepogrešljivo obliko elementa zgradbe. Naj si bo na tleh, kot pohištvo ali pa na površini vrat - naraven les nudi s svojim nezamenljivim izvirnim šarmom ugodno bivanjsko klimo, ki enostavno vabi k dobremu počutju.

Odločilne so prednosti pri varovanju okolja.

Lesena vrata imajo najugodnejši ekološki profil, saj so narejena iz trajno obnovljivega naravnega materiala. V lesu je varno shranjen toplogredni plin CO2. Lesena vhodna vrata pripomorejo k varčevanju z energijo saj z odlično toplotno izolacijo zmanjšujejo stroške ogrevanja objekta.

Najkakovostnejša površinska obdelava

Prek različnih barvnih tonov in učinkov nudimo široke možnosti oblikovanja, prilagojenega dejanskim željam kupca. Naše barve nudijo izjemno zaščito pred vremenskimi in mehanskimi vplivi. Naravno zaščitena in oplemenitena lesena površina vam bo ob pravilni negi nudila dolgoletno zadovoljstvo z vašimi vhodnimi vrati.

Visoka toplotna izolacija in optimalna zvočna zaščita, najboljša varnost.

Sodobna tehnologija

V koraku s časom

Z najsodobnejšimi računalniško vodenimi napravami lahko celotna vrata izdelamo na enem stroju, v enem samem zamahu. S tem zagotavljamo proizvodnjo brez nihanj v kakovosti in minimaliziramo možnost napak.

S takšnim načinom dela je omogočena fleksibilnost, saj se lahko prilagodimo željam naročnika in vrata izdelamo po njegovih željah.

Ljubezen do narave in lesa

Les je poln značajev in življenja

Z njim se srečujemo na vsakem koraku in ga poznamo bolje od drugih materialov. Npr. kot kos pohištva, glasbeni instrument ali že samo navaden svinčnik.
Les je čudovit produkt narave, ki ga ljudje že od nekdaj in še danes na novo odkrivamo.

Les je eden izmen najbolj naravnih in materialov, ki ga je v izobilju in ga bo ob primernem izkoriščanju za vedno dovolj, saj se gozdovi lahko obnavljajo.
Njegova pestra raznolikost, individualne posebnosti in izjemne lastnosti ga uvrščajo med najpomembnejše surovine, ki nam jih nudi mati narava.

Slovenija je dežela gozdov. Z njim je prekrite okoli 3/5 površine, kar pomeni, da je skoraj vsak slovenski kraj v bližini gozda. V slovenskih gozdovih raste 950 rastlinskih vrst. Od tega je 71 drevesnih vrst (10 iglavcev in 61 listavcev). Najbolj razširjeni drevesni vrsti sta bukev in smreka.
Naši gozdovi letno porabijo okoli 7,5 milijona ton ogljikovega dioksida, del se veže v les in tako proizvedejo okoli 5,5 milijona ton kisika. V svetovnem merilu predstavljajo pomemben ponor ogljikovega dioksida. Gozdovi ščitijo tla pred erozijo in preprečujejo nastanek plazov. Zadržujejo padavinsko vodo in preprečuje njeno prehitro izhlapevanje. Gozd vpliva na temperaturo in zračno vlago. Kraji v bližini imajo običajno v vročih poletnih mesecih nekoliko nižjo temperaturo.

Glavni proizvod gozda je les, ki se danes uporablja na številnih področjih. Les uporabljamo za izdelavo pohištva, gradnjo hiš, izdelavo različnih orodij in pripomočkov, za okrasne elemente in za ogrevanje.

V podjetju Mizarstvo Perko se zavedamo pomena ohranjanja okolja, zato vso energijo, ki je potrebna za izdelavo vhodnih vrat proizvedemo v lastni elektrarni na okolju prijazen način.

TOP